Lepe kuhinjske kecelje

Proizvodimo i prodajemo muške i ženske kecelje raznih modela,
u svim veličinama ili po Vašem kroju.
Isporuka na teritoriji cele Srbije.
Služba prodaje:
062/349 923 i 064/11 65 108

Šuškavac

Sastojci za jednu koru (potrebne su tri kore):
  • 9 kasika šećera
  • 3 belanca
  • 1 kašikica sirćeta

Sastojci za fil:
  • 9 žumanaca
  • 150 gr. šećera u prahu
  • 100 gr. čokolade (ili dve, tri kasike kakao praha)
  • 200 gr. margarina
  • 2 šlaga
Priprema
Belanca i sećer umutiti u čvrst sneg. Dodati kašikicu sirćeta. Na prevrnutu tepsiju (dimenzije 25×30), na koju se stavi papir za pečenje, rasporediti sneg od belanaca.
Sušiti na 100 stepeni 90 minuta.
Filovanje
Umutiti žumanca i sećer i kuvati na pari desetak minuta.
Dodati čokoladu, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa hladnim filom.
Filovati ovim redom – kora – cokoladni fil – slag pa ponoviti postupak.
Treca kora (poslednja) se ne filuje.