- 9 kasika šećera
- 3 belanca
- 1 kašikica sirćeta
Sastojci za fil:
- 9 žumanaca
- 150 gr. šećera u prahu
- 100 gr. čokolade (ili dve, tri kasike kakao praha)
- 200 gr. margarina
- 2 šlaga
Belanca i sećer umutiti u čvrst sneg. Dodati kašikicu sirćeta. Na prevrnutu tepsiju (dimenzije 25×30), na koju se stavi papir za pečenje, rasporediti sneg od belanaca.
Sušiti na 100 stepeni 90 minuta.
Filovanje
Umutiti žumanca i sećer i kuvati na pari desetak minuta.
Dodati čokoladu, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin pa ga sjediniti sa hladnim filom.
Filovati ovim redom – kora – cokoladni fil – slag pa ponoviti postupak.
Treca kora (poslednja) se ne filuje.