Lepe kuhinjske kecelje

Proizvodimo i prodajemo muške i ženske kecelje raznih modela,
u svim veličinama ili po Vašem kroju.
Isporuka na teritoriji cele Srbije.
Služba prodaje:
062/349 923 i 064/11 65 108

Kuvari i mesari najtrazeniji

Poznati vranjski mesar g. Marinković smatra da su mesari deficitarni zbog toga što je reć o teškom, napornom i malo plaćenom zanatu, koji mladi zaobilaze u velikom luku. Njegov sin se opredelio za mesarski zanat. Mesar je ceo dan na nogama. Posao je veoma opasan zbog rada sa noževima, satarom, mašinom za mlevenje mesa i drugim alatom. Tehnologija obrade mesa nije nimalo laka i jednostavna. Kuvari mogu da zarade i 40.000 dinara, a konobari dvostruko manje.
Tako bi moglo da se desi da neko od nezaposlenih prvo radno mesto dobije u mesari, kuhinji, kafanskoj sali ili u buregdžinici.
Izrada kecelja za mesare i pekare.
U Vranju, naime, vlada nikad veće interesovanje za predstojeće kurseve za prekvalifikaciju 87 nezaposlenih, koji se nalaze na evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Silvana Gavrilović, zadužena za odnose s javnošću, ističe da poslodavcima u Vranju trenutno nedostaju mesari(10), konobari(10), gerentodomaćice(15) i knjigovodje(15).
- U toku januara i februara filijala NSZ u Vranju organizovaće šest kurseva za prekvalifikaciju osoba sa evidencije nezaposlenih. Obaviće se i specijalističke obuke za 17 osoba, koje će biti osposobljene za bavljenje informatičkom delatnošću. Kursevi traju od jedan do tri meseca. Specijalističke obuke trajaće šest meseci.
Kuvarske kape, bluze i pantalone. Kroj po Vašoj meri.
Kvalitetan uvozni keper. Isporuka na kućnu adresu.
Izbor pomenutih obuka rezultat je potreba tržišta rada I vranjskih poslodavaca. Iskustva govore da su nezaposlene osobe posle prekvalifikacije vrlo brzo pokrenule sopstveni biznis ili su pronašle posao kod poslodavaca. Prekvalifikacija 87 nezaposlenih lica, koju organizuje filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, je besplatna, kaže Silvana Gavrilović.
Najveće interesovanje vladalo je za prekvalifikaciju u knjigovođe, jer se javilo čak 50 kandidata. Za prekvalifikaciju mogli su da se prijave samo polaznici četvrtog do sedmog stepena ekonomske struke. Posle selekcije, izabrano je 15 kandidata za knjigovođe.
- U Vranju će prvi put biti organizovana obuka za gerontodomaćice, koja će trajati 160 časova. Sve je više žena koje su zainteresovane da se bave ovim poslom. Obuku će da pohađa 15 osoba. Posle završetka obuke o zaposlenju osoba koje su se prekvalifikovale razgovaraćemo sa predstavnicima vranjskog Centra za socijalni rad, a očekujemo i pomoć lokalne samouprave. Cilj je da gerentodomaćice dobiju posao u Centru za socijalni rad ili da pokrenu sopstveni biznis - ističe šef Odseka za posredovanje u vranjskoj filijali NSZ Tihomir Stanković.
Kurs za knjigovođe trajaće 540 sati, za kuvare 450, za mesare 350, konobare 240 I izrađivače kora i bureka 160. Smatraju da je za obuku najviše zainteresovana grupa ekonomskih, poljoprivrednih i mašinskih tehničara i trgovaca. Nasuprot ovim obrazovnim profilima, deficitarni su diplomirani farmaceuti, profesori matematike, fizike i stranih jezika, kao i diplomirani građevinski i elektroinženjeri.