Sastojci:
200g govedine
200g svinjetine
500g kiselog kupusa
100g slanine
50g pirinca
200g suvih svinjskih rebara
malo peršuna
kasika mlevene crvene paprike
1 suva kobasica
kasika brašna
1/2 dl ulja,so i biber
Mlevenom mesu dodati sitno narezanu slaninu, posoliti i zabiberiti. Dodati seckani peršun, pirinac poprženu na malo ulja i crvenu papriku. Sve dobro izmešati. Listove kiselog kupusa oprati i nadenuti mesnom smesom. Saviti i dobro učvrstiti krajeve. Dno posude obložiti preostalim listovima kupusa i na njih posložiti sarme. Između sarmi posložiti komadiće svinjskih rebara i kolutiće suve kobasice. Odozgo složiti listove kupusa i sve preliti vodom i kuvati oko sat vremena na laganoj vatri. Na ulju ispržiti kasiku brašna, prokuvati i preliti preko sarmi. Posudu staviti u zagrejanu rernu i peći još sat do dva na temperaturi od 150 °C. Posluziti za 4 osobe.