Lepe kuhinjske kecelje

Proizvodimo i prodajemo muške i ženske kecelje raznih modela,
u svim veličinama ili po Vašem kroju.
Isporuka na teritoriji cele Srbije.
Služba prodaje:
062/349 923 i 064/11 65 108

Kecelje od lepih materijala

Naučnici su pronašli, kako tvrde, prvu na svetu tkaninu koja štiti od radijacije, a koja, u isto vreme, pruža podjednako efikasnu zaštitu kao olovni prsluci i kecelje, ali je izuzetno laka.
Umesto štitnika od teških metala da bi se blokirali radijacija i delovanje Dž-zraka, nova tkanina nazvana demron je potpuno neotrovna, bez olova i nalazi se između dva sloja tkanine.
- Potencijal korišćenja demrona zaista je veliki - može se koristiti kao lagano zaštitno odelo za celo telo, koje omogućava onome ko ga ima na sebi da se lako kreće kroz kontaminirano područje, ali i kao materijal za izradu zaštitnih šatora i protivradijacionih oplata za avione i vasionske brodove .
Za razliku od tradicionalnih zaštitnih sredstava koja štite samo od alfa-zračenja, nova tkanina koju je razvila američka kompanija Radiation Shield Tećnologies (RST) takođe štiti od beta i gama zračenja. A sva tri zračenja emituju otpaci radioaktivnih supstanci i Dž-zraci.
Tkanine su prvenstveno bile namenjene za zaštitu medicinskog osoblja od Dž-zraka u operacionim salama, ali njeni kreatori su uvereni da će biti izuzetno korisna u nuklearnoj industriji.
Međutim, Dženi Klaber, stručnjak sa Britanskog instituta za nuklearna goriva, tvrdi da stvarni test stepena zaštite nove tkanine zavisi od odnosa između zaštite koju nudi i stvarnog reagovanja kad je izložena radijaciji.   

Mi ne koristimo ove materijale za naše kecelje, ali imamo vrlo lep keper i još lepši diolen. Znamo da će Vam se dopasti.